maanantai 4. marraskuuta 2013

Hassu juttu

Me pelätään huomista ja vieraksutaan muutosta. Me ei osata olla suvaitsevaisia, me ei osata hyväksyä erilaisuutta. Me pelätään paljon kaikkea ja koitetaan piilottaa se muilta. Me esitetään vahvoja, koska pelätään sitäkin, mitä muut meistä ajattelee.
Mutta se on tosiasia, ettei mikään ole koskaan täydellistä. Vaaleanpunaiset lasit särkyy ja sirpaleet lentää sun kasvoille. Mutta joku on joskus luvannut, että meidän on mahdollista selvitä ihan kaikesta.

Ympärilläsi näät paljon pahaa joka päivä, mutta voit itse vaikuttaa siihen, jäätkö katselemaan pahuutta, vai etsitkö kaikkea sitä hyvää mikä tasapainottaa pahaa.

Oletko valmis? Se alkaa nyt. Et voi enää perääntyä. Mikä se on, sitä en tiedä. Se on mittaamaton, näkymätön, hento, virheetön. Se koskettaa kasvojasi, vähitellen se valtaa koko kehosi. Se lämmittää ja suojaa, se pitää kädestä. Edelleen sinä pelkäät, pelkäät että se menee pois, pelkäät että putoat takaisin maanpinnalle. Suloinen onnelisuuden kuplasi poksahtaa. Kukalie sen mahtaa rikkoa, en tiedä sitäkään.

Joskus on oltava itsekäs ja ajateltava itseään. Joskus maailma heittelee, etkä voi luottaa kuin itseesi.

Muokkaa omaa itseäsi, älä anna muiden vaikuttaa siihen mitä olet. Älä pelkää, ainakaan kovin paljon. Älä epäröi, juokse niin kovaa kuin jaksat, älä katso taaksesi. Hengitä, tunnustele ilmaa. Kerää sadepisaroita, maista auringonvaloa. Hymyile turhaan, ihastu, rakastu, ole onnellinen, välillä onneton, piristy, hymyile taas, rohkaise itsesi.

Mikään ei mene suunnitelmien mukaan, mutta se ei haittaa mua. Hetkessä on taikaa, paljoa en suunnittele etukäteen.
Hymyilyttää. Mä en ottanu tänään lääkkeitä, enkä menny edes sekaisin.

Mulla on kaikki mitä tarviin. En vois edes toivoa mitään muuta. En tarvii muuta.

Hassu juttu, mä taidan olla rakastunut.

2 kommenttia: